top of page
cropped-blommor-1-1024x373.jpg

Nu så kommer julen, nu är julen här!


Nu så kommer julen, nu är julen här, lite mörk och kulen men ändå så kär. Han i salen träder med så hjärtligt sinn och i högtidskläder dansa barnen in.


Glömmer aldrig det året jag stod på busshållplatsen den 23/12 kl. 21:00 och de köpt de sista julklapparna i Stockholm City till barnen och då hade jag resten kvar. Tokiga människa tänkte jag så kan vi inte ha det i fortsättningen? Vad kan jag påverka för att göra en förändring?


Julen är en fantastisk högtid eller snarar hela december i mitt tycke oavsett vilket värde eller värderingar vi själv lägger i våra tankar. Vi alla är mer eller mindre i färd med att ha planerat eller i sista stund planerar någon form utav julfirande men ibland det inte blir som man har tänkt sig, planerat eller fantiserat om, hur hanterar vi det?

I år är det inte ett vanligt år för mänskligheten då virus härjar världen över, kriser och inte bara en utav flera. Vi blir hastigt sjuka, nära och kära blir sjuka alla som kämpar för att minska smittspridningen, få vardagen gå ihop både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt man kämpar för att få ihop det. Skapar stress och dåligt samvete.


Men det finns alltid något man kan göra för sig själv för att må bra och få andra att må lite bättre oavsett situation. Hur tar vi vara på det oväntade när det inte blev som vi tänkt oss? Hur använder vi våra tankar för att påverka?


Om vi stannar upp här för reflektion och tänker

  • Vad kan jag påverka?

  • Vad kan jag inte påverka?

  • Vad vill jag påverka och förändra?

När du har skrivit ner det och visualiserat dina tankar så ska du se att det sker magi. Julen handlar om att ge men inte bara till andra utan även till sig själv fylla på sitt själsliga förråd, det som känns rätt imagen var rädd om dig själv så kan du och ha ork att ge till andra – skapa lite jul magi!


Jag kanske inte gör något under verk med mina ord men kanske det kan ge lite tankar och tröst och lite jul magi!


Jag är väldigt tacksam över alla fina människor som jag har mött under året och som har gett mig så väldigt mycket även om det har varit ett digitalt möte eller samtal bort.

Vill också tacka alla coachklienter och andra uppdragskunder som ger fin och reflekterande feedback tillbaka för lärandet.


Till er alla från oss alla önskar jag er en magisk jul!

Liselotte Ulvebring Westin - LUWA Consulting AB20 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page