top of page

Ny som chef 

Det är långt från enkelt att som ny chef kliva in i en ny arbetsgrupp.

LUWA Consulting coaching 3.jpg

Hitta sin plats som ny chef är en utmaning och det är något vi på Luwa har god erfarenhet av arbeta med

Hitta sin plats som ny chef är en utmaning
Det är långt från enkelt att som ny chef kliva in i en sammansvetsad grupp, i en ny arbetsgrupp, ny avdelning eller ny konstellation. Eller för den delen sätta sin egen prägel genom vinkel och grepp eller om man som helt ny chef saknar tidigare erfarenhet. Oavsett om du saknar erfarenhet eller har senior erfarenhet så är det alltid vemodigt att ta sig an något helt nytt.

Saknar du tidigare erfarenhet som chef?
En formell kompetens är inte alltid samma sak som att omvandla det teoretiska till praktiskt handling och börja leda en grupp, en avdelning eller något större. Avsaknad av erfarenhet kan leda till en rad negativa funktioner om inte du som ny chef hanterar saker på rätt sätt, kultur, förväntningar, processer, rutiner och liknande delar kan bli förödande — då kan det vara skönt att veta att vi på Luwa kan hjälpa dig som bollplank, stöd och hjälpa dig att rida ut dina inre konflikter för att du ska hitta rätt väg framåt och leda med framgång.

Erfarna nya chefer och ledare behöver anpassa sig till nya format
Även du som har gedigen kunskap om ledarskapsrollen har utmaningar för att hitta din plats, även om du gjort resan en gång tidigare eller tretton gånger tidigare. Bolag tänker nytt, teknik utvecklas och du behöver möta nya generationer som tänker annorlunda än dig. Oavsett vad du möter eller hur din situation ser ut så kan det vara ensamt på toppen och då behöver du någon att bolla idéer och stödja dig mot i din resa framåt. Då finns vi här för dig, även om det bara är en fråga om riktning eller ett gediget stöd som förändrar ditt sätt att tänka och som krävs för att du ska klara uppgiften. 

Stöd vid rekryteringen för båda parterna
Det kan vara skönt att veta att alla parter känner sig trygga med sitt val av arbetsgivare och medarbetare. Att allt blir tydligt och förväntan och löftet blir transparent så inget oförutsett händer när arbetet väl startar. Vi finns med som stöd antingen vid rekryteringsfasen eller/och vid onboardingen av den anställde och sin resa framåt för att integreras i sina nya arbetsuppgifter. Det ger en trygghet för båda parter och genererar ofta i att arbetet påskyndas och att alla parter blir nöjda — något som normalt inte kan säkras pga de inte anställer en coach som hanterar det som sägs mellan raderna.

Kostnadsfri konsultation

Boka vår populära och kostnadsfria konsultation. Konsultationen pågår i cirka 30 min och hjälper oss kartlägga era behov.

Tack för ditt meddelande!

LUWA Consulting coaching 6.jpg
bottom of page